2005 modeller på tur 2.februar

I dag var det BARE 2005 modeller som gjekk på tur ilag, kjempekos :-):-):-) Vi tok med oss pelletsovn for å lage meksikanskgryte, supergodt!!!

Vi ville i dag eksperimentere og sjå kva som skjer når vi tar med oss maling i skogen for å gjøre snøen fargerik :-) Målet var: La barna få stimulere fantasien og kreativiteten ved å male på snø.

Bokbåten EPOS

22.januar gjekk 2004 og 2005 mod. på bokbåten EPOS. Ein kjempefin stund der vi fekk sjå og låne mange bøker som vi vil kose oss med i lang tid framover. Det vart underholdning da vi var ferdig å låne bøker. Vi fekk høyre eventyret om "Froskeprinsen", og "Gutten med gullballen". Spennande fortellinger for små og store :-)

Førskuleklubb 26.januar

Vi introduserte barna for ulike former i dag. Den 12. januar jobbet vi også med former inne i barnehagen på førskuleklubb, no ønsket vi å jobbe med det ute i naturen. Turen gjekk opp i skogen bak barnehagen. Vi har brukt tid på samtaler, samarbeid og ulike oppgaver i forhold til dette temaet. Barna fekk male rektanel, kvadrat, trekant og sirkel i snøen. Vi tok også mange bilder av ulike former vi såg på turen. Barna såg former OVERALT, ein kjempeflott stund :-)

Antall, rom og form er eit av fagområdene som er beskrevet i rammeplanen for barnehages innhold og oppgaver. Eit av våre mål blir:  La barna få oppleve gleden over å utforske og leike med former, gi barna bekjentskap til de matematiske begrepene som kvadrat, rektangel,osv.

Ski- og akedag for førskulebarna

Tysdag 19. januar var Førskulegruppa på ski- og akedag fram i Skansen. Det var ein flott dag, der meistring og sosialt samspel var viktige faktorar. Barna storkosa seg, ikkje minst med lunsjen: tomatsuppe m/makaroni og pølse og kakao.

Førskuleklubb 12. januar

Vi vil ønske velkommen til førskuleklubb i det nye året. Tysdager blir fast førskuleklubbdag. Vi vil da holde på med felles aktiviteter som skal forberede kropp og sjel på skulekvardagen som ventar.

12.januar har vi jobba med formene: sirkel, kvadrat (firkant) og trekant. Vi vil prøve å bidra til at barna opplever glede over å utforske og leike med former. Den 26. januar skal vi jobbe med former igjen. Vi kjem da til å gå på tur, det er mange former og ulike ting man kan gjøre ute i naturen også :-)