Universet

Denne perioden har vi jobba med temaet Universet, det har vert eit spennande og utfordrande tema. Eit tema kor barna og dei vaksne verkelig fått undra seg og filosofert saman, - kva er eigentlig verdsrommet? – kva finnes der ute? Barna har virket veldig interesserte og kommet med mange spørsmål underveis.

Frå barnemunn: Dette søte sitatet kom etter ein samlingsstund der vi hadde snakka om Universet: ”Nå er det blitt ozonhull i himmelen. Det gjør gulvet til Gud ikke helt tett lenger”.

Ski/ake dag 15.januar

Vi har hatt ein minnerik ski/ake dag på Skogskjegg i dag :-) Været var strålende med sol fra nesten skyfri himmel, og små og store kosa seg skikkelig.

Torsdag 14.januar

Vi har i dag storkosa oss på tur :-) Det å latt barna få boltre seg i snøen, og brukt kroppen sin har vi hatt som fokus denne flotte dagen.

GODT NYTT ÅR TIL ALLE!!!

Håper dere har hatt ein frydefull og fredfull jul og ein god start på det nye året. Vi ser fram til eit nytt år saman med dere alle, både små og store.

Ventetida før jul i barnehagen var fin. Alle barna fekk laget julegaver som vi håper falt i smak.

Snøen og kulda har gjort sin innmarsj, men det skremmer ikkje tøffinger som oss :-) Vi storkosa oss ute i det deilige vinterværet. Vi på Skogskjegg ønskjer å gi barna kunnskap om det typiske for vinteren, og utnytter de muligheter eventuell snø gir til utforsking, leik og læring. Det å lære barn å bli kjent med snø og kaldt vær er noko vi vil sette mykje fokus på no når først Kong vinter er her. Vårt mål blir å lærer barna kva vinteren gjer med naturen.