2005 mod. på tur i skogen 16.feb.

Vi har samla melkekartonger til å fryse isblokker i. Det har vert spennande å undre oss over kva som skjer med vann når det blir til is. Barna fekk utfolda seg kreativt i dag da vi tok med oss isblokkane opp i skogen. Det å male på isblokker var noko som barna såg ut til å like kjempegodt. Ein fantastisk dag :-)

Ein smakebit fra karneval til Solsikka barnehage mandag 15.februar

Karneval er en fest som vanligvis arrangeres før inngangen til fastetid. Karnevalperioden vil ofte variere litt fra sted til sted, men avslutningen er alltid på fetetirsdag, med askeonsdag tradisjon, men feires også i en del ortodokse områder. De fleste protestantiske eller ikke-kristne områder feirer ikke karneval i tradisjonell forstand. Karnevalet er en folkelig fest som ikke har noen plass i liturgiske kalendrer eller kirkeårsliturgier. Det er heller ikke del av fastetiden. Men dagene har antitetisk tilknytning til fastetiden ved sitt iboende budskap om den tilskyndende faste. som den første dagen etter karnevalet. Karneval en romersk-katols.

Kvart år har vi karneval i Solsikka barnehage. Dette er stor stas! Barn og voksne kledde seg ut som mykje forskjellig. Vi hadde mange ulike aktiviteter+"katta i sekken". Både små og store kosa seg skikkelig!!

Førskule 9.februar

I dag hadde vi førskuleklubb i skogen bak barnehagen. Tema for dagen var å legge opp til å undre oss saman med barna om likskapar og ulikskapar, omgrep som t.d. tjukk/tynn, kort/lang. Ønske var å stimulere evna til logisk tenking gjennom å bruke språket. Barna såg likskapar og ulikskapar over alt i skogen, men var nok mest opptatt av det som var ulikt :-) Ein kjempefin stund der vi alle kosa oss. Vi kjem til å jobbe meir med dette tema etter vinterferien inne i barnehagen.